Suomen parhaat ravintolat

Kolo 01.03.2013

Kävin kollegoideni kanssa syömässä kolossa lounaan joka osoittautui jälleen kerran erinomaiseksi. Listalla ei jostian syystä ollut alkuruokaa, mutta pyynnöstä sellainen loihdittiin ongelmitta. Pieni tila ja tuttavallinen palvelu ovat ainakin omaan mieleeni. Huomionarvoinen plussa on ravintolan omatuoma viinivalikoima, joka ei ole laaja, mutta erinomainen. Viini valinnoissa kannattaa luottaa paikan pitäjään.

Pääruokana oli Paahdettua sian kylkeä, joka oli onnistunut täydellisesti. Pahimmillaan kylki voi tuntua rasvaiselta tai yli mennessään niin sanotusit hajota käsiin. Kolon toteutus oli täydellinen kombinaatio tältä väliltä: veitsituntuma oli selkea ja palapysyi kasassa mutta liha suli suussa. Lisukkeena oli perunapyreetä ja vihanneksia. Vihannekset on usein helppo sössiä tekemällä ne yli tai jättämällä raa'aksi. Annoksessani niissä oli erinomainen balanssi ja lihaliemestä johdettu kiva syvyys.

Jälkkärin kohdalla useimmat paikat pudottaa pallon, joko yritetään jotain liian monimutkaista tai ollaan laiskoja - ei tiedetä mitä ollaan tekemässä. Kolon kohdalla kaikki osui kymppiin. Yksinkertaisuudessaan mustikkapiirakka ja jäätelö voi kuullostaa pliisulta, mutta ei ole sitä kun annos on tehty täydellisesti. Hyvä ateria pitää voida päättää yhtälailla mainioon jälkiruokaan ja Kolossa tämä kriteeri täyttyi. Päälle hyvin tehty, laadukas kahvi.

Kolon ainoa miinus on tilan kohtuuton kaiku. Suorakulmainen tila kovilla seinillä heijastaa äänen siten, että paikan ollessa edes puolillaan hälinä on todella häiritsevä. Tarjoilijaa on vaikea kuulla ja ruokailuvälineiden kolina on tuskastuttava. Kattoon on laitettu akustiikkalevyä, mutta jompikumpi seinistä vaatisi seinävaatteen tai äänipeilejä, jottei ääni jäisi soimaan tilaan.

Kokonaisuutena erinomainen paikka, jota suosittelen aina ja kaikille.

Kirjoittaja: Lauri