Suomen parhaat ravintolat

Luomo 22.12.2012

Luomo pyrkii profiloitumaan top gourme paikaksi siinä kuitenkaan täysin onnistumatta. Ruoat olivat hyvän ja erinomaisen välillä, söimme seurueessamme seitsemän ruokalajin menun viinipaketilla. Monissa, varsinkin alkuruoissa, oli paljon hakemisen tuntua. Ravintolan idean pitäisi olla lähiruoka ja luomu, mutta onko tässä sitten unohtunut itse hyvä ruoka.

Eniten ruokailussa häiritsi mielestäni todella pieleen menneet viinien ja ruokien sovitukset. Tämän pitäisi olla aivan perusasia hyvässä ravintolassa, mutta jostain syystä huteja tuli enemmän kuin osumia. Kysyin asiasta sommelierilta, jonka mukaan menu on uusi, ja sovittaminen on kesken... voi olla, mutta mielestäni hudit olivat niin selkeitä, että kellojen olisi pitänyt soida ammattilaisella jo paljon aiemmin.

Kävimme vilkaisemassa keittiöön ja ammattitaitoa siellä kyllä olisi pitänyt olla. Yksittäisinä annoksina useimmat olivat oikein hyviä, kokonaisuutta ei kuitenkaan oltu mietitty loppuun.

Luomon tila on jotenkin kolho, en oikein edes osaa sanoa mikä siinä tökkii, mutta siitä jää vaikutelma, ettei tila tiedä mitä se oikeastaan yrittää olla. Tämä valitettavasti näkyy ravintolassa muutenkin - tavoitellaanko michelin tasoa vai kivaa illallistasoa. Nyt asiat menee hassusti sekaisin ja hintataso ei vastaa kokemusta.

Luomo on valitettavasti hiukan yliarvostettu. Se ehti kerätä jonkin verran mainetta julkisuudessa, joka tarkoittaa, että paikkaan on päätynyt paljon porukkaa, jonka maku on tottunut ABC:lle tai Chicosiin, joihin verrattuna oikeasti hyvin laitettu ruoka on ilman muuta ylivoimaista. Tämä ruokkii mainetta entisestään, koska ABC kansaa on paljon kulinaristeja enemmän. Eipä siinä bisnes is bisnes ja bottomline ratkaisee. En ole varma onko linja kestävä, jos gourme kansa paika hylkää ja hintataso lentää ABC kansan ylitse...

Kirjoittaja: Lauri