Suomen parhaat ravintolat

Grotesk Winebar 07.03.2013

Kävin ystävien kanssa jokin aika sitten tarkastamassa Pekka Koirasen uuden paikan, joka on jonkinlainen jatkumo Chez Dominiquen kanssa. Konsepti on viinibaari, josta saa myös hyviä tapas-henkisiä ruokia. Ajatus saattaa olla liian villi suurelle yleisölle, mutta minä pidin. Kiva rento tunnelma ja erinomaiset ruoat. Otin 5 ruokalajin menuun ja pari lasia viiniä sommelierin suosituksista. Hinta-laatu oli kohdallaan mutta ei mitään halpista.

Ruokana oli mm. kanansydämiä ja riistaa. Sopivan kokeellisia ja todella herkullisia. Viinit - jotka ovat paikan juju - olivat erinomaisia ja sopivat ruokiin loistavasti. Viinivalikoima oli todella laaja, listalta sai laseittain kaikkia alle sadan euron pulloja, jonka ansiosta tuli testattua kaikkea ihan jännää. Painopiste on vahvasti vanhassa maailmassa, mutta mikäs siinä.

Pieni miinus oli ruokien tarjoilun pieni koheltamisen fiilis, ruoat tulivat satunnaisesti ja eriaikoihin seurueelle. Periaatteessa bistro / winebar tyyppisessä tilassa tämä ei välttämättä ole ongelma, mutta kun jotkut seurueesta istuvat pitkään ilman ruokaa ja toiset saavat kolmatta annosta - on se hiukan hassua. Tästä huolimatta ruoat olivat todella todella hyviä.

Käykää ihmeessä tsekkaamassa paikka, kokemus oli oikein hauska, ja toivon että se löytää yleisönsä.

Kirjoittaja: Lauri