Suomen parhaat ravintolat

Kuu 12.01.2013

Tämä on koonti kirjoitus useammasta visiitistä. Olen käynyt usein Kuussa ja ollut pääosin melko tyytyväinen paikkaan. Ihmettelen kuitenkin mitä viimeaikoina sille on käynyt. Henkilökunta on aina ollut paikassa hiukan taannehtivaa, muutama tarjoilija on aivan briljantti, mutta jostain paikalle on päätynyt perusynseitä suomalaiseen moodiin menneitä nihkeilijöitä.

Paikka itse maahantuo viinejään, joka on taannut erittäin kiinnostavan ja pääosin tasokkaan juomavalikoiman. Valitettavasti kaikki henkilökunnassa eivät ole valikoiman tasalla ja sieltä on välillä tullut todella huonoja suosituksia. Todettakoon, että olen Kuussa myös saanut pari parasta suositusta mihin olen missään törmännyt.

Jotain kuitenkin on tapahtunut tasolle ylipäätään... Viimeksi kun kävin jokunen viikko sitten Kuussa syömässä oli annokset selviä pettymyksiä. Kala oli valmistettu vähän miten sattuu ja ylisuolattu. Pihvin kastike oli ilmeisesti purkkikastiketta tai mikrossa lämmitettyä. Jälkiruoka oli tylsä ja mauton. Muistan vuoden takaa, jolloin Kuu oli yksi suosikkejani sekä hinnaltaan että laadultaan. Taanoinen riistamenu oli kertakaikkiaan loistava ja oivaltava.

Nykyään illallinenkin on pudonnut "lounastasolle" joka olisi ihan ok jos hintatasokin olisi lounastasoa ~25e/3 ruokalajia. Tuntuu kuitenkin, että hintojakin on pumpattu ylöspäin.

Toivon todella että tämä on vain jokin vaihe ja homma kirkastuu Kuussa. Kuulin huhja että ravintolan managementissa olisi ollut jotain liikettä, voi olla että tämä on heijastelua siitä. Palaan asiaan kun olen käynyt tsekkaamassa tilanteen uudestaan.

Kirjoittaja: Lauri