Suomen parhaat ravintolat

Nokka 02.02.2013

Nokan konsepti ja tunnelma ovat hyvin linjassa. Avoin, lasitettu, keittiö on oikein kiva ja Suomessa poikkeuksellinen juttu. Istuimme heti keittiön vieressä ja toiminnan seuraamisessa oli kiistatta oma viihteensä.

Paikan ehdoton etu on loistavat ruoat. Söimme seitsemän ruokalajin menun joka oli kiistatta joka välissä erinomaisia osumia. Seuralaiseni on kasivisyöjä ja hänen kaikki annoksensa eivät olleet ihan yhtä onnistuneita, mutta ymmärsin, että täysi kasvismenu on hiukan uudempi juttu ja ehkä hakee vielä muotoaan. Eipä siinä, jos paras ainesosa kielletään, on mahdoton osua kymppiin...

Pahin moka oli yksi väärässä välissä tarjoiltu keittiöntervehdys joka ikävästi rikkoi kokonaisuuen harmoniaa. Ymmärrän kyllä että tarjoiltaessa voi tulla kiire ja vahinkoja sattuu, mutta pidän pahana sitä, että tarjoilija ei tullut hakemaan annoksia pois tai oma-aloitteisesti pahoittelemaan virhettä. Huomautin asiasta kun tarjoilija tuli takaisin jolloin tämä heti myönsi että annos tuli väärässä kohtaa ja oli huomannut sen heti kun hän oli sen pöytään jättänyt. On mielestäni härskiä asiakkaan aliarvointia jäädä katsomaan huomaako asiakas mokaa!

Juomina meillä oli viinipaketti joka yhtä lukuunottamatta osui hyvin kohdilleen. Ei mitään supermieleenpainuvaa, mutta ei siellä mitään huonoakaan ollut.

Lopputuloksena hyvä ruoka, hyvä mieli ja aion mennä uudestaankin. Mielestäni kiistatta Helsingin kärkeä.

Kirjoittaja: Lauri