Suomen parhaat ravintolat

Salutorget 16.02.2013

Kävin vaimoni kanssa nauttimassa Lauantai-iltapäivän lounaan Salutorgetissa spontaanisti. Paikka näennäisen komea, kun astuu ensimmäisen kerran sisään vanha tila on vaikuttava. Valitettavasti kun asiakaspaikat alkavat täyttyä tilan akustiikka ei enään kestä hälinää. Jatkuva kolina alkaa häiritä nopeasti ja tekee keskustelemisesta raskasta ja tuntuu että viereisten pöytien puhe kuuluu läpi koko ajan.

Ruoka oli joka tapauksessa erinomaista. Minulle oli suuri positiivinen yllätys että listalta löytyi tuoretta hummeria - siis oikeasti tuoretta, jonka sai itse valita altaasta. Jututin lyhyesti kokkia samalla ja kyselin valmistuksesta. He paistavat ja putsaavat ravut valkosipulin sekä yrttien kanssa. Annos vastasi odotuksiani erinomaisesti. Pyrstö oli leikattu, putsattu ja paistettu runsaassa öljyssä. Sakset oli murrettu mutta ei avattu, josta pidin. Annoksen seurana oli kevyesti paahdettua vaaleaa leipää sekä pieni annos sopivan etikkaista salaattia. Kaiken kaikkiaan erinomainen annos, jota voin lämpimästi suositella.

Palvelu oli asiallista, mutta tuntui, että paikassa oli aivan liian vähän henkilökuntaa. Sanoin tarjoilijalle, että tule kohta käymään niin otamme lisää juotavaa - kohta oli liki 20 minuuttia... Joko tarjoilija profiloi meidät väärin tai henkilökuntaa oli liian vähän. Joka tapauksessa jouduimme useaan väliin odottamaan juotavaa, jälkiruokaa sekä laskua mielestäni tarpeettoman kauan.

Kokemus oli miellyttävä ja huippuluokan pääruoasta jäi kaiken kaikkiaan todella hyvä maku suuhun :)

Kirjoittaja: Lauri