Suomen parhaat ravintolat

Juuri 10.07.2013

Juureton Juuri..

Kävin Juuressa lounaalla ja olin yhtä hukassa kuin paikkakin. Paikan akustiikka on katastrofaalinen, kuulin vastakkaisessa nurkassa istuvan seurueen keskustelun selvästi, mutta en kenenkään puhetta omassa pöydässä. Ei näin.

Ravintola muilta osin ei myöskään vakuuttanut. Onko paikka rento hipstermesta, fine dining vai jonkin sortin gastropub? Jäi ainakin minulle täysin epäselväksi. Tarjoilijat olivat paikalla "rennolla" meiningillä kukko t-paidoissa, mutta annokset tähtäsi johonkin hienompaan - paitsi maullaan.

Alkuun sain paahdettua ja graavattua meritaimenta? Jos graavaat älä paahda! kalan rakenne oli likimain vastenmielinen. Kesäsalaatti kalan seurana oli ihan ok, mutta ei mitenkään mind blowing. Pääruoaksi minulle tarjoiltiin alkuun väärin sama annos kuin alkuun. Saadessani oikean pääruoan oli muut pöydässä jo syöneet. Pääruokanani ollut savustettu possu oli liian suolainen ja savu painoi ihan liikaa läpi possusta. Spydärin omainen "makkarapaistos" oli aika halpa yritys. Kun se vihdoin minulle tuotiin, ei tarjoilija esitellyt annosta millään tavalla. Jos olisi tehnyt vaikka saksalaishenkisen grillatun kunnollisen makkaran laadukkaalla sinappikastikkeella ja possun fileellä idea olisi itsessään voitokas. Nyt tarjoiltu kohellus ei ollut oikein mistään kotoisin.

Jälkkäri oli lopullinen pohjanoteeraus. Jonkin sortin mustaherukkasorbet tai jäädyke täysin pieleen menneen leivoksen kanssa ei vakuuta. Kokin olisi pitänyt huomata leivoksen olevan pielessä heti kun se tuli uunista. Liian rasvainen ja umpitiivis leivos oli surkea maultaa ja rakenteeltaan enkä voinut syödä sitä kokonaan. Jälkiruoka kokonaisuus oli absurdi, mauton ja jätti huonon maun.

Juurta on kehuttu monissa paikoissa, mutta tämä suoritus meni satasta pusikkoon. Ruoka oli kehnoa, juomat oli mätsätty sinne päin, tarjoilu oli hidasta ja tila ei yksinkertaisesti toiminut. Onko tämä ketjupaikka? En tiedä ansaitseeko tällä edes toista yritystä.

Kirjoittaja: Lauri