Suomen parhaat ravintolat

Miksi sivusto on olemassa?

Olemme kaksi Toveria, jotka harrastavat ruokakulttuuria sen kaikissa muodoissa. Jaamme elämänfilosofian, joka nojaa hyvään elämään ja ystäviin. Huomasimme, ettei makuamme vastaavia ravintola-arvosteluita tarjoavia sivustoja ollut netissä saatavilla. Eat.fi, erinomainen tarkoitukseensa, keskittyy aivan erilaisiin profiileihin ja keskiarvoistamiseen. Useiden lehtien julkaisemat arviot ja toimittajien näkemyksiin nojaavat kokonaisuudet jättävät aivan liikaa epämääräisyyttä arvostelijoiden taustan ja maun tulkintaan.

Mielestämme rehellisesti subjektiivinen ja ammattitaitoa kunnioittava arvostelumetodologia, joka on rakenteeltaan läpinäkyvä, tuottaa parhaan lopputuloksen. Painotamme arvosteluissamme ruokaa (70%), mutta huomioimme myös tilan ja palvelun.

On ollut ilahduttavaa seurata ruokakulttuurin monipuolistumista ja paranemista Suomessa. Helsinkiin on tullut Michelin-ravintoloita, brunssipaikkoja sekä monia ravintoloita, jotka tarjoavat todella hyvää ruokaa. Vastaamme runsauden pulaan osaltamme tällä sivustolla, jolla härskin subjektiivisesti mutta 100% rehellisesti ja avoimesti arvostelemme suomalaisia ravintoloita.

Alla on lyhyet kuvaukset meistä ja taustoistamme. Parhaiten kuitenkin ymmärrät meitä katsomalla millaisia arvioita ja arvosteluita olemme antaneet erilaisille ravintoloille.

Tervetuloa Suomenparhaatravintolat.fi sivustolle löytämään uusia tai vanhoja paikkoja. Jos haluatte suositella meille jotain testattavaksi tai muuten vaan kommentoida, olkaa ihmeessä yhteydessä :)

Aki

Olen innokas ravintola-harrastaja sekä ruuanlaittaja, joka suhtautuu ruokailuihin joskus turhankin analyyttisesti. Ruokailu, etenkin illallinen, on päivän kohokohta ja se tulisi nauttia rauhassa sekä hyvässä seurassa. Kiertelen säännöllisesti eri ravintoloissa pääasiassa Etelä-Suomessa, tehden ruokamatkoja myös ulkomaille. Hyviä matkakohteita löytyy The World's 50 Best Restaurants -sivustolta.

Käydessäni ravintoloissa odotan saavani hyvää ruokaa - parempaa kuin itse osaisin tehdä. Samoin kuin autokorjaamolla käydessäni oletan, että korjaaja osaa korjata autoni paremmin kuin minä itse. Minua ärsyttää suunnattomasti jos ravintolassa saatu ruoka on pahaa (lue: sellaista jota en syö mielelläni) ja perusasioissa on sössitty. Toistaalta taas hienot ruokailukokemukset pitävät yllä suurta intohimoani ruokaan.

Ruualta odotan yksinkertaisesti hyvää makua, sopivaa annoskokoa ja ruuan eri komponenttien yhteensopivuutta keskenään. Ilahdun yhtälailla siitä, että pääsen maistamaan jotain itselleni uutta, hyvin valmistettua raaka-ainetta toimivassa annoksessa kuin myös siitä, että jotain hyvin tuttua raaka-ainetta on käytetty uudella tavalla. Myös juoman merkitys ateriassa ja koko illalliskokemuksessa on tärkeää. Päätän lähes poikkeuksetta illalliseni kahviin tai espressoon, jos ravintolasta hyvää sellaista saa. Yritänkin tarkistaa ravintolan espressokeittimen jo ravintolaan sisään astuessani jos se vain on näkyvillä.

Lauri

Olen aktiivinen ruokakulttuurin harrastaja, joka metsästää, paloittelee, kokkaa ja nauttii ruokansa (itse) alusta loppuun. Kierrän tiheään erilaisissa ravintoloissa ja olen hyvin kriittinen ruoan sekä palvelun laadusta. Preferenssini on laadukas ja hyvä liharuoka erilaisissa formaateissa kobesta ja sian korviin.

Hienoimpia asioita kulinaarisessa kokemuksessa on erinomainen valmistustekniikka ja hyvät makusommitelmat. Väärä viini voi pilata parhaankin annoksen ja vastaavasti sopiva viini viimeistelee kokemuksen. Harrastan muitakin elämän parhaita asioita kuten viskejä ja sikareita.

Ruokailu on kokemus ja matka, joka on käytävä alusta loppuun rauhassa ja hyvässä seurassa.

Terveisin Aki ja Lauri